3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:18
No menu items!

Achiziția secolului: Vodafone, preluată de americanii de la Verizon și AT&T

spot_img

Achiziția secolului: Vodafone, preluată de americanii de la Verizon și AT&T

Verizon Communications și AT&T pun la cale o ofertă de cumpărare a Vodafone, potrivit unor surse ”demne de încredere” citate de FT Alphaville, blogul publicației Financial Times. La o valoare a tranzacției estimată la 245 de miliarde de dolari, achiziția ar dărâma recordul anterior de pe piața fuziunilor și achizițiilor, stabilit prin preluarea Time Warner de către AOL, pentru 182 de miliarde de dolari, în anul 2000.

Surse apropiate situaţiei au afirmat în luna martie, pentru Bloomberg, că Verizon a luat în calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone. Analiştii speculează că, dacă o astfel de tranzacţie s-ar materializa, Verizon ar putea valorifica ulterior activele internaţionale ale Vodafone prin vânzarea către AT&T. În mod evident, trazacția ar influența și operațiunile din România ale Vodafone, ale cărei active ar urma să intre în proprietatea AT&T.

 Imediat după publicarea informației de către Financial Times, acțiunile Grupului Vodafone au urcat cu peste 6% la bursa londoneză. Discuțiile despre o eventuală fuziune sau achiziție dintre cele trei companii au început în luna decembrie a anului trecut.

Cosmina Croitoru