23.1 C
București
vineri, 6 august 2021 - 5:37

Achim Irimescu: Un tractor cumpărat în România este mult mai scump decât în Germania

spot_img

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a atras atenția că achiziţia unui tractor în România este la un preţ mult mai mare decât la acelaşi utilaj agricol cumpărat în Germania, în cadrul unei întâlniri de miercuri cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR).

În replică, APIMAR a dat asigurări că nu practică preţuri diferite, acestea fiind ”stabilite conform principiului competitivităţii”, și că ”îşi menţine sprijinul pentru dezvoltarea agriculturii româneşti”, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Scopul acestei întâlniri a fost verificarea sesizărilor potrivit cărora distribuitorii de mașini agricole practică prețuri diferențiate, achiziţia de utilaje agricole din fonduri europene realizându-se la preţuri mai mari decât cele practicate pentru utilaje cumpărate din alte surse financiare.

MADR precizează că, pe pagina Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, (www.afir.info), este disponibilă baza de date cu prețuri de Referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, care pot fi achiziționate prin măsurile de investiții aferente Programului Național de Dezvoltare Rurală.

V.B.