3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:13
No menu items!

Acciza suplimentară la benzină și motorină, revizuită de deputații din comisia de specialitate

spot_img

pompa benzina

Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului care prevede intrarea în vigoare a noii taxe de 7 eurocenți/litru de carburant a fost retrimisă, marți, Comisiei de Buget.

Propunerea de retrimitere la comisia de specialitate a Ordonanței de Urgență 111/2013 – care prevede amânarea intrării în vigoare a majorării accizei la benzină și motorină de la 1 ianuarie la 1 aprilie – a fost adoptată de deputați cu 82 de voturi “pentru”, 76 de voturi “împotrivă” și două abțineri.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, George Scutaru a anunțat, marți, în plenul Camerei, că grupul PNL nu va vota proiectul de lege care prevede mărirea accizei la carburanți cu 7 eurocenți, deoarece nu are “nicio garanție asupra modului în care Guvernul Ponta dorește folosirea acestor bani”.

Grupul parlamentar liberal nu va vota acciza pe benzină și motorină impusă de Guvernul Ponta. Mă refer la OUG 102/2013, care prevede intrarea în vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenți pentru combustibil, dar și la OUG 111/2013 care prevede intrarea în vigoare a majorării accizei pe combustibil de la 1 aprilie, de astăzi. Facem acest anunț deoarece proiectul de lege pentru aprobarea acestei ordonanțe 111/2013 se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților“, a spus Scutaru.

La rândul lui, deputatul PNL Ludovic Orban, care susține că introducerea acestei accize la carburanți va avea efecte negative asupra transporturului de persoane și de mărfuri, a precizat că  “acum, proiectul de lege de aprobare a ordonanţei e la Comisia de buget-finanţe, unde liberalii vor face tot ce depinde de ei pentru a da un raport negativ”.

Proiectul de lege referitor la aprobarea Ordonanței de Urgență privind mărirea accizei la combustibil a trecut de Senat, care e prima Cameră sesizată, iar acum se află în Camera Deputaților – cameră decizională.

Daniela Marinescu