26.1 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 11:48

ACCIDENTUL AVIATIC DIN APUSENI. Angajaţi ai Centrului de Operaţii Aeriene şi ai Ambulanţei, audiaţi de procurori

spot_img

avion prabusit

Mai mulţi angajaţi ai Centrului de Operaţii Aeriene din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost audiaţi de procurori din cadrul Secţiei parchetelor militare a Parchetului General, în dosarul accidentului aviatic din Apuseni.

Angajaţii celor doua instituţii au fost audiaţi între 24 martie şi 4 aprilie, în calitate de martori în acest dosar, arată Parchetul General într-un comunicat de presă remis marți.

De asemenea, susțin procurorii, au fost analizate înregistrările video obţinute de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, privitoare la momentele anterioare decolării. Procurorii au analizat şi normele interne şi procedurile referitoare la desfăşurarea activităţilor de prelevare şi transplant de organe, în baza unor informaţii primite de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

În interesul soluţionării cauzei, au mai fost solicitate de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Elias, Spitalul Sfânta Maria şi Spitalul Beiuş documentele privind raporturile juridice de muncă dintre aceste instituţii şi membrii echipei medicale; de la Agenţia Naţională de Transplant au fost solicitate normele interne şi procedurile referitoare la desfăşurarea activităţilor de prelevare şi transplant de organe“, mai precizează Parchetul General.

R.D.