9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:33
No menu items!

ACCIDENTE pe Autostrada Soarelui: opt răniţi într-o jumătate de oră. VEZI cum se circulă pe principalele şosele

spot_img

Trei accidente s-au produs, sâmbătă seara, pe A2 (Bucureşti – Constanţa), în judeţul Călăraşi

smurd accident

Opt persoane au fost rănite în trei accidente produse, sâmbătă seară, pe autostrada A2 (Bucureşti – Constanţa). Şase dintre victime au fost preluate de ambulanţe şi duse la spital, iar în cazul altor doi răniţi au intervenit două autospeciale SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, plutonier adjutant Ovidiu Tătăranu a precizat că cele trei accidente s-au produs, sâmbătă seară, în decurs de o jumătate de oră, în judeţul Călăraşi.

Astfel, primul accident a avut loc la kilometrul 63 al autostrăzii, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti, unde o maşină s-a răsturnat, cel mai probabil după ce a derapat pe carosabilul umed. O femeie şi un bărbat au fost răniţi, fiind preluaţi de o ambulanţă şi duşi la spital.

Câteva minute mai târziu, un alt accident, în care au fost implicate două maşini, s-a produs pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 82 al autostrăzii. Patru persoane au fost preluate de o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Călăraşi şi duse la spital, acestea suferind contuzii şi zgârieturi.

Al treilea accident s-a produs între kilometrii 95 şi 96, unde două autovehicule s-au ciocnit, pe sensul de mers spre Constanţa, două persoane fiind rănite. Două autospeciale SMURD, una de la Lehliu şi cealaltă de la Dragalina, au intervenit pentru a acorda primul-ajutor răniţilor.

Ninge viscolit şi pe A1 (Bucureşti – Piteşti)

Reprezentanţii Centrului Infotrafic al Poliţiei Române au precizat că în ultimele ore au avut loc mai multe accidente pe autostrada A2, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

De altfel, potrivit Centrului Infotrafic, pe A2, carosabilul este umed şi, pe unele porţiuni de drum s-a format polei. De asemenea, începând de la ora 17.30, pe A2 ninge viscolit între kilometrii 12 şi 105.

Şi pe A1 (Bucureşti – Piteşti) ninge viscolit, iar între kilometrii 11 şi 36, stratul de zăpadă măsoară unu-doi centimetri.

Maşinile care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă nu pot circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, avertizează poliţiştii. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate şi cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzătoare a maşinii se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este între nouă şi 20 de puncte (între 810 de lei şi 1.800 de lei).