18.6 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 4:01
No menu items!

Accidente în lanţ pe DN5: șapte răniți, 12 mașini implicate

spot_img

0accident-triunghi

Şapte persoane au fost rănite în trei accidente în lanţ în care au fost implicate 12 maşini şi care s-au produs, marţi dimineaţă, pe DN5, în zona localităţii Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu, unii dintre răniţi fiind transportaţi cu ambulanţele la spitale din Giurgiu şi Bucureşti.

Agentul şef principal Constantin Vasilache de la Poliţia Judeţeană Giurgiu a precizat marți că primul accident a avut loc în jurul orei 07.10, în condiţii de ceaţă densă, după ce un TIR care venea spre Bucureşti a ajuns pe bordură într-un sens giratoriu, fiind lovit apoi de două autoturisme care veneau din spate. În urma impactului, au fost rănite trei persoane, una dintre acestea fiind transportată la spital, iar celelalte două primind îngrijiri medicale la faţa locului.

În timp ce poliţiştii se aflau la faţa locului pentru cercetări, alte patru autoturisme s-au lovit în lanţ, în coloana care s-a format din cauza primului accident.

La scurt timp, la capătul coloanei s-a mai produs un accident în lanţ în care au fost implicate cinci autovehicule.

În urma accidentelor, au fost rănite, în total, şapte persoane, fiind necesară şi intervenţia reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), în condiţiile în care o persoană a rămas încarcerată. Răniții au fost preluați de ambulanţe şi transportați la spitale din Giurgiu şi din Bucureşti, iar la faţa locului a fost solicitat şi un elicopter pentru preluarea unor victime.

În urma accidentului, traficul în zonă a fost întrerupt pe ambele sensuri și a fost deviat, provizoriu, prin localitatea Adunații Copăceni.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

R.D.