3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 11:19

Accident mortal produs de un ofițer SPP. Ancheta, mușamalizată

spot_img

Un ofițer SPP a fost autorul unui accident mortal, pe 30 octombrie anul trecut, pe Autostrada București – Pitești. Inițial, ofițerul și-a declinat o altă identitate pentru polițiști, evitând astfel anchetarea sa imediată de către procurorii militari. Accidentul a fost raportat de Poliția Autostrăzi drept  “accident ușor”. Timp de patru luni, în acest caz, nu a fost derulată nicio anchetă. Dezvăluirile incredibile despre cazul subordonatului generalului Lucian Pahonțu au fost făcute, duminică seara,  în emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, prezentată de Mihai Gâdea și Mircea Badea. 

Potrivit Antena 3, pe 30 octombrie 2017, pe Autostrada București-Pitești, la kilometrul 55, un ofițer al Serviciului de Protecție și Pază merge pe autostradă și spulberă un bărbat care făcea autostopul. Bărbatul a murit pe loc. Parchetul ar fi trebuit să investigheze. Nu se investighează. Dar, în momentul în care Poliția a ajuns la locul accidentului, ofițerul SPP și-a dat un alt nume, pentru că nu ar fi vrut să fie cercetat de Parchetul Militar.

În tot acest timp, o soție rămâne să-și plângă soțul.

„Era 6.30, după nu ne-a mai răspuns. M-a sunat băiatul și mi-a spus. Patronul s-a dus acolo, dar l-a sunat pe băiat. L-am văzut după accident: era rupt, cusut ca o păpușă. Avea capul rupt. Cât a stat pe masă a început să se desfacă. (…) Tot șeful (poprietarul firmei de construcții unde era angajată victima – n.r.) mi-a spus că la capotă s-a făcut uite așa până la motor. (…)Am primit pantalonii lui acasă, curați, spălați și călcați. Nu m-a căutat nimeni. Să vină să-mi spună cum s-a întâmplat, cum l-a luat, cum s-a făcut accidentul ca să știu. Chiar îl rog să vină să-mi spună. Nimeni nu-l mai aduce înapoi. Eu zic că e ceva aici, altfel m-ar fi anunțat”, a declarat soția victimei pentru Antena 3.

Deși Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat public accidentul soldat cu moartea unei persoane, încă din seara de 30 octombrie 2017, Brigada Poliției Autostrăzi a raportat evenimentul drept “accident ușor”. Mai mult, fișa evenimentului a fost introdusă în sistemul MAI abia pe 2 februarie 2018. În aceeași zi, dosarul accidentului produs de “numitul Spânu Sorin“, înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, a fost declinat Parchetului Militar, potrivit unui răspuns transmis Antena 3 de Parchetul Judecătoriei Găești.

Nicio anchetă nu a fost derulată, însă, până acum, deși ofițerul SPP ar fi trebuit să fie investigat nu doar pentru ucidere din culpă, ci și pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. 

Potrivit jurnaliștilor Antena 3, ofițerul SPP care a produs accidentul i-a asigurat paza și protecția lui Mihai Răzvan Ungureanu, în perioada în care acesta a ocupat fotoliul de premier. 

Mai multe detalii despre acest caz, pe www.antena3.ro.  

foto: Antena3