2.5 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 4:59
No menu items!

Accident mortal în Făgăraş

spot_img

Un alpinist de 26 de ani din Bucureşti a murit, sâmbătă seară, după ce a căzut aproximativ 17 metri într-o prăpastie din zona numită Căldarea Fundul Caprei, de pe versantul argeşean la Masivului Făgăraş.

Potrivit directorului Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, un prieten al alpinistului a sunat la 112, după ce l-a căutat în zonă şi nu l-a găsit.

„Este un alpinist de 26 de ani, din Capitală, care, din primele noastre date, rezultă că a încercat să scurteze traseul de coborâre pentru a ajunge la locul unde îşi lăsase autoturismul înainte de a începe acţiunea de urcare, şi, în zona de abrupt a căzut câţiva zeci de metri într-o prăpastie din partea superioară a Căldării Fundul Caprei. La faţa locului, în urma apelului prietenului său s-au deplasat cinci salvamontişti şi doi jandarmi montani care au reperat victima şi urmează să o scoată din prăpastie”, a declarat Ion Sănduloiu.

Munţii Făgăraş au fost, de-a lungul anilor, o capcană mortală pentru alpinişti. La sfârşitul lunii august, un turist din Ungaria care parcurgea un traseu către vîrful Omu a căzut într-o râpă şi s-a accidentat grav. În iulie, o turistă tot din Ungaria a alunecat într-o prăpastie undeva, pe vârful Lăiţel, la 2200 metri altitudine.