10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:44

Accident în portul Genova: Trei persoane au murit după ce o navă s-a ciocnit de un turn de control

spot_img

Accident în portul Genova: Trei persoane au murit după ce o navă s-a ciocnit de un turnul de control

Trei persoane au murit, patru au fost rănite, iar şase au fost date dispărute în portul din Genova, din nord-vestul Italiei, unde o navă de tip portcontainer a intrat în coliziune, marţi seara, cu un turn de control, au anunţat miercuri forţele de ordine.

În urma unei manevre greşite, nava “Jolly Nero”, care leagă Genova de Messina (Sicilia), a lovit edificiul, Palazzina Piloti, de unde sunt controlate mişcările navelor din portul Genova.

Persoanele care se aflau pe navă au căzut în apă. Scafandrii pompierilor, ajunşi la faţa locului, au recuperat nouă persoane, dintre care trei erau decedate. Cel puţin alte zece persoane sunt date dispărute.

Din cauza impactului violent, turnul de control s-a înclinat la 45 de grade iar o parte a acestuia s-a prăbuşit în apă.  Una dintre victime a fost identificată ca fiind un membru al Pazei de Coastă, în vârstă de 30 de ani, care se afla în turn în momentul accidentului.

Operaţiunile de salvare continuau miercuri dimineaţa, iar Parchetul din Genova a lansat o anchetă pentru omucidere involuntară.

C.I.