12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 5:56

Accident grav între două autocare pline cu copii, pe DN1, în Alba

spot_img

 Accident în lanț la intrarea în municipiul Alba Iulia, după ce două autocare în care se aflau 12 copii din Ungaria s-au ciocnit, apoi au lovit alte două autoturisme

Mehedinți: 6 persoane, între care 4 copii, răniți într-un accident pe DN 6
foto: ziuanews.ro

Cei 12 copii din Ungaria, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, mergeau în excursie în zona Aiud. Din primele cercetări, se pare că șoferul unui autocar nu a păstrat distanța în mers față de alt autocar, care circula în fața sa. La un moment dat, la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, autocarul din faţă a frânat, iar cel din spate l-a lovit, proiectându-l în două autoturisme care circulau în faţa celor două autocare.

Mai mulţi copii aflaţi în cele două autocare au suferit traumatisme la faţă şi la membre, însă niciuna dintre victime nu este în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Alba a declarat că un autocar este înmatriculat în România, iar cel de-al doilea implicat în accident este înmatriculat în Ungaria. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a declarat că la locul accidentului au fost mobilizate mai multe ambulanţe SMURD, care au intervenit pentru a prelua răniţii, în total fiind vorba de 13 victime, respectiv un adult şi 12 copii. Răniţii nu sunt în stare gravă şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba pentru a primi îngrijiri medicale şi pentru a fi supuşi unor investigaţii medicale de specialitate.

Circulaţia pe DN 1 este a fost temporar, timp în care poliţiştii au făcut cercetarea la locul accidentului, iar zona şi autovehiculele implicate au fost supravegheate de jandarmi, astfel încât să nu se intre în arealul în care s-ar putea deteriora probele.

S.M.