28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:58
No menu items!

ACCIDENT GRAV în Vaslui: Cinci persoane au fost rănite

spot_img

293551-smurd

Cinci persoane, printre care un bebeluş de opt luni şi un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, au fost rănite în urma unui grav accident rutier petrecut, vineri, pe un sector de drum european din judeţul Vaslui şi în care au fost implicate patru maşini.

Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor vasluieni, accidentul a avut loc pe un sector de drum din afara localităţii Tutova, de pe drumul european E 581, în timp ce şoferul unei maşini marca Cielo, pompier în cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, a fost lovit din spate de alt autoturism.

Practic, conducătorul autoturismului Cielo a redus mult viteza cu intenţia de a vira la stânga, spre o locuinţă de pe marginea drumului, moment în care a fost lovit în plin din spate de un autoturism Opel al cărui şofer nu a mai putut frâna la timp. În urma impactului, maşina condusă de pompier s-a rotit pe şosea, a ajuns pe contrasens, unde a fost acroşată de alt autoturism, şi în final s-a oprit în şanţul pe de marginea drumului.

În tot acest timp, un autoturism Fiat care venea din spatele Opelului a ajuns în rigola şoselei după ce şoferul a ieşit, într-o primă fază, pe acostamentul drumului pentru a evita impactul cu autoturismul din faţă.

„În urma accidentului, conducătorul autoturismului Cielo, un bărbat de 37 de ani, a fost grav rănit, fiind transportat în comă de gradul II-III la Spitalul de Urgenţă Bârlad. La aceeaşi unitate medicală au ajuns cu policontuzii şi cei trei membri ai familiei aflate în maşina Fiat, printre care şi un copil de opt luni şi o femeie de 28 de ani din autoturismul Opel, diagnosticată cu politraumatism”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Imediat după producerea accidentului, traficul în zonă a fost blocat în totalitate, ulterior fiind reluat pe un singur fir pentru a se putea desfăşura cercetări la faţa locului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca vinovații să fie stabiliți în urma cercetărilor.

R.D.