2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 6:59
No menu items!

ACCIDENT grav în Arad. Șoferul unui TIR a murit

spot_img

TIR-ul a fost lovit de un tren în apropierea localităţii arădene Nădab, la intersecţia căii ferate Arad – Oradea cu un drum judeţean

cale_ferata

Traficul feroviar este blocat, luni dimineaţă, în judeţul Arad, după ce un tren de persoane care circulă pe relaţia Arad – Oradea a lovit un TIR la o trecere de cale ferată. Șoferul a murit în urma accidentului.

Accidentul a avut loc în zona localităţii arădene Nădab, la intersecţia căii ferate Arad – Oradea cu un drum judeţean.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce, şoferul unui tir care transporta mase plastice nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, iar locomotiva unui tren de persoane a lovit cabina automarfarului. În urma impactului, şoferul tirului a fost rănit grav, fiind preluat de o ambulanţă pentru a fi transportat la Spitalul Clinic Judeţean Arad. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a murit, însă, în ambulanţă, în drum spre spital.

Potrivit poliţiştilor, niciun pasager din tren nu a suferit răni, iar garnitura a fost oprită la locul accidentului pentru cercetări.

Reprezentanţii CFR au precizat că, în urma accidentului circulaţia feroviară între staţiile Şimand şi Nădab a fost închisă începând cu ora 8.05. Aceștia au arătat că accidentul a avut loc la o trecere de cale ferată semnalizată cu indicatorul rutier “Crucea Sfântului Andrei”.

În urma accidentului, trenurile de călători Regio 13332, care circulă în relaţia Ciumeghiu – Arad, şi InterRegio 12834, care circulă în relaţia Timişoara Nord – Iaşi, staţionează în gările Nădab şi Şimand până la eliberarea căii ferate şi reluarea circulaţiei.

R.D.