23.5 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 9:54
No menu items!

Accident feroviar în Barcelona: zeci de răniți. Alertă MAE / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Consulatul General al României la Barcelona are în atenție accidentul feroviar produs vineri în această localitate și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare privind existența unor cetățeni români printre victime.

„Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară”, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un răspuns la solicitarea Agerpres.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, precizează MAE.

Cel puțin 48 de persoane au fost rănite, cinci dintre ele grav, într-un accident în care a fost implicat un tren de navetiști în Barcelona, a informat vineri serviciul de urgență catalan, citat de „El Mundo”.

Accidentul s-a produs în momentul în care trenul intra în gara Francia, din centrul Barcelonei.

Potrivit El Mundo, citat de Agerpres, trenul plecase din localitatea San Vicente Calders (Tarragona) și s-a izbit la ora locală 07.05 de un tampon feroviar amplasat la un capăt de linie din gara Francia, conform primelor estimări.

La locul accidentului s-au deplasat șase unități de urgență din cadrul Sistemului de Urgențe Medicale (SEM). Serviciile de protecție civilă au anunțat că a fost activată alerta Ferrocat, planul de urgență feroviară. Ferrocat le-a recomandat locuitorilor din Barcelona să evite gara Francia.

R.D.

foto: EPA/agerpres.ro