30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 11:48

ACCIDENT de MUNCĂ la Brașov: 28 de angajați ai unei fabrici de piese auto au ajuns la spital

spot_img

Medicii bănuiesc că muncitorii s-au intoxicat cu monoxid de carbon

ambulanta

Un număr de 28 de angajaţi ai unei fabrici de piese auto din localitatea braşoveană Prejmer au ajuns la spital, vineri dimineaţă, după ce au acuzat stări de ameţeală. Potrivit medicilor, cel mai probabil este vorba de intoxicaţie cu monoxid de carbon, la faţa locului fiind trimise zece ambulanţe şi şase echipaje SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că incidentul a fost anunţat la Serviciul de urgenţă 112 vineri, în jurul orei 7.00, când un număr de 28 de angajaţi ai fabricii de piese auto Autoliv din localitatea braşoveană Prejmer au început să aibă stări de ameţeală, primele date indicând că ar putea fi vorba despre intoxicaţie cu monoxid de carbon.

La faţa locului, au fost trimise zece autosanitare ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi şase echipaje SMURD, într-o primă fază fiind transportate la spital 24 de persoane, iar ulterior alte patru.

Toţi cei aproximativ 250 de angajaţi care se aflau la ora aceea în hala respectivă au fost evacuaţi, urmând ca activitatea în fabrică să fie reluată după ce echipele de cercetare ale cauzelor producerii incidentului vor stabili împrejurările în care a avut loc acesta. Toate persoanele care au fost duse la spital sunt conştiente şi sunt în afara oricărui pericol, ele acuzănd stări de ameţeală uşoară. Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au dus la producerea acestui incident.

Ciprian Sfreja
purtător de cuvânt, ISU Brașov

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, angajaţii transportaţi la spital nu sunt în stare gravă.

La faţa locului sunt şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov, în condiţiile în care este vorba despre un accident colectiv de muncă.

Fabrica de componente auto Autoliv SRL produce sisteme de siguranţă auto şi este firma cu cei mai mulţi angajaţi din judeţul Braşov, repesectiv 5.333 de angajaţi, şi are o cifră de afaceri de peste 2,1 miliarde lei înregistrată în 2013, potrivit Institutului Naţional de Statistică Braşov.

Autoliv România produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

Lucian Mera