10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 1:51

Accident de elicopter în Rusia: Victimele ar fi pregătit o partidă de pescuit pentru Putin

spot_img

Scafandrii au descoperit 12 cadavre după prăbușirea, la 31 mai, a unui elicopter cu înalți responsabili regionali, într-un lac din nord-vestul Rusiei

Rusia va restructura înprumutul acordat Ciprului

Unele mass-media ruse au relatat că oficialii regionali implicați în accidentul de elicopter petrecut sâmbătă erau angrenați în pregătirea vizitei președintelui rus Vladimir Putin în zonă, inclusiv a unei partide de pescuit pentru șeful statului rus, după cum a relatat agenția de presă din Murmansk, Flash Nord, preluată de mai multe canale media ruse și internaționale, citate de AGERPRES.

Elicopterul, un Mi-8, la bordul căruia se aflau 18 persoane, între care cinci membri ai echipajului, s-a prăbușit în lacul Munozero, în regiunea Murmansk.

Nu mai puțin de 12 trupuri neînsuflețite au fost recuperate și căutările vor continua luni, potrivit autorităților regionale, citate de agenția rusă de presă ITAR-TASS.

A fost stabilită deja identitatea a nouă victime ale accidentului aviatic, printre care se numără și Serghei Skomorohov, viceguvernatorul regiunii Murmansk. Conform Ria Novosti, identitatea a zece victime a fost stabilită.

Printre ceilalți ocupanți ai elicopterului se aflau cunoscuți oameni de afaceri, cum ar fi Aleksei Grigoriev, directorul general al întreprinderii Apatit, specializată în fosfat — una din cele mai mari facilități din lume pentru producerea de materii prime pe bază de concentrat de apatit, cu o concentrație de P2O5 mai mare de 35,7% — și adjunctul său, Konstantin Nikitin.

Doar două persoane au supraviețuit accidentului și au fost spitalizate, a declarat Comisia de anchetă de pe lângă Parchetul General de la Moscova.

Cei doi supraviețuitori au fost găsiți plutind în lac, atașați de scaunele lor, de către pescari, a explicat pentru AFP Denis Pușin, purtător de cuvânt al administrației regionale Murmansk.

Anchetatorii estimează că accidentul ar fi avut drept cauză o defecțiune a aparatului de zbor sau vremea rea.

R.D.