22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 11:41
No menu items!

Accident de autocar în ITALIA: Trei persoane, anchetate pentru omucidere din culpă, printre care și fratele șoferului

spot_img

Accident de autocar în ITALIA: Trei persoane, anchetate pentru omucidere din culpă, printre care și fratele șoferului

Gennaro Lametta, fratele şoferului autocarului mort în accident şi proprietarul firmei de transport şi a alte două persoane care lucrau pentru compania de autostrăzi Autostrade, a căror identitate nu a fost dezvăluită sunt vizate de ancheta preliminară pentru „omucidere din culpă” deschisă după accidentul de autocar soldat cu cel puţin 38 de morţi, duminică seara, în sudul Italiei, au anunţat joi surse judiciare citate de agenţia Ansa, informează AFP.

Autocarul transporta aproximativ 50 de pasageri, toţi originari din provincia Napoli, care se întorceau dintr-un pelerinaj la Pietrelcina, localitatea natală a lui Padre Pio, un preot italian canonizat în 2002. La bord se aflau mai mulți copii.

Accidentul s-aprodus pe un viaduct de pe autostrada A16 Napoli-Bari, în zona Monteforte Irpino, în provincia Avelino, la aproximativ 50 de kilometri est de Napoli. Autocarul a intrat cu viteză pe o zonă în coborâre din apropiere de Avellino şi s-a lovit de vehiculele care circulau în faţa lui, iar apoi s-a lovit de bariera de securitate a viaductului şi a căzut de la 30 de metri.

Ancheta va încerca să afle dacă starea tehnică a acestuia îi permitea să circule având în vedere că mai multe piese s-ar fi desprins şi ar fi căzut pe şosea în kilometrul care a precedat accidentul.

Totodată, calitatea barierei de protecţie lovită de autocar este vizată de anchetă. Este vorba despre o barieră de ciment importată din Statele Unite, de tip „New Jersey”. Înălţimea sa redusă, ineficientă pentru vehiculele înalte, ar fi cauzat răsturnarea autocarului în loc să îl oprească.

C.I.