9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:28
No menu items!

Accident de autocar în ITALIA: Anchetă pentru omor prin imprudenţă

spot_img

Accident de autocar în ITALIA: Anchetă pentru omor prin imprudenţă

Parchetul din Avellino, în regiunea Campania din sudul Italiei, a deschis luni o anchetă pentru omucidere involuntară, în urma accidentului rutier de duminică seară, în care a fost implicat un autocar care transporta pelerini în urma căruia au decedat 38 de persoane, informează luni mass media italiană.

Ancheta va încerca să elucideze eventuala responsabilitate a şoferului autocarului, care decedat în accident, dar şi să stabilească starea vehiculului şi calitatea barierelor de protecţie aflate pe autostradă, potrivit agenției ANSA.

Poliţia rutieră a ridicat deja documentele vehiculului de la sediul firmei de transport Mondotravel, căreia îi aparţinea autocarul.

Totodată, medicii legişti vor efectua autopsia şoferului, în vederea verificării unui eventual consum de droguri sau alcool înainte de producerea teribilului accident.

Autobuzul a efectuat „un zbor” de circa 30 de metri, peste un pod rutier. Mai mulţi pasageri au fost aruncaţi din vehicul.Persoanele grav rănite au fost transportate la un spital din localitatea Avellino.  Corpurile persoanelor decedate au fost transportate în sala de gimnastică a unei şcoli din localitatea Monteforte Irpino, unde au sosit rudele şi prietenii victimelor. Doar 11 pasageri au supravieţuit. O persoană este încă dată dispărută şi continuă să fie căutată de pompieri, la locul accidentului.

Potrivit martorilor oculari, autocarul ar fi avut probleme la frână. Însă, una dintre pasagere a declarat luni că accidentul ar fi putut fi provocat de explozia unei anvelope.

C.I.