6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:29
No menu items!

ACCIDENT AVIATIC în Nicaragua: Întreaga conducere a aviaţiei militare a decedat

spot_img

ACCIDENT AVIATIC în Nicaragua: Întreaga conducere a aviaţiei militare a decedat

Şeful Statului Major al forţelor aeriene din Nicaragua, colonelul Manuel Lopez, împreună cu alte nouă persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de joi spre vineri, în urma prăbuşirii unui elicopter Mi-17, de fabricaţie rusă, în vestul ţării, informează vineri publicaţia electronică Milenio.com, citând AFP.

În tragedia, care a avut loc în timpul unei misiuni de rutină, au murit şeful contraspionajului din cadrul forţelor aeriene, colonelul Chester Vargas, şeful apărării antiaeriene, locotenent-colonelul Aldo Herrera, precum şi şeful de brigadă de mentenanţă aeriană, colonelul Mario Jiron, potrivit postului de radio oficial Radio Ya. Totodată, printre cei decedați se află și alţi şase militari de rang inferior.

Lista cu numele persoanelor decedate în urma accidentului aviatic care a fost făcută publică de staţia de radio menţionată, nu a fost confirmată încă de armată, care a deschis o anchetă în acest caz.

Cauza accidentului este deocamdată necunoscută, însă, din primele informaţii, se pare că aparatul de zbor a luat foc, înainte de a exploda în aer.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, colonelul Orlando Palacios, pilotul elicopterului a făcut un apel către forţele navale pentru a avertiza în legătură cu „o situaţie de urgenţă la bord”, atunci când se afla în apropiere de baza militară Papalonal.

Victimele acestui grav accident sunt în majoritate foşti combatanţi ai gherilei sandiniste, care au stat la originea forţelor armate din Nicaragua după victoria revoluţiei în 1978.

C.I.