3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:13
No menu items!

Accesul la metrou, fără SMS, din 15 august

spot_img

Accesul la metrou prin SMS nu va mai fi posibil începând de vineri, informează Metrorex.

Metrou

Potrivit reprezentanților companiei, valoarea călătoriilor neutilizate până la această dată va fi restituită și evidențiată în următoarea factură emisă de operatorul de telefonie mobilă, iar pentru utilizatorii de pre-pay suma va fi creditată în contul cartelei deținute.

Metrorex și Telcor au avut o convenție de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul în metrou, utilizând tehnologia data-over-voice. Aceasta convenție a expirat la 30 iunie 2014.

În aprilie 2013, Metrorex a lansat o soluție tehnologică care permitea călătorilor să folosească telefonul mobil pentru plata și accesul la metrou. Soluția implementată de Metrorex putea fi utilizată de pe orice model de telefon mobil, indiferent de performanțele tehnice.

Clienții plăteau călătoria cu metroul prin transmiterea unui SMS la numărul scurt 1700, primind ulterior confirmarea plății imediat, tot prin SMS. Accesul în stație se realiza prin apelarea gratuită a numărului 1700 și apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în stațiile de metrou, în zona de acces peron.

Serviciul de achiziționare a titlurilor de călătorie folosind telefonul mobil se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice, serviciu unic în lume, iar Metrorex este singurul beneficiar al acestei tehnologii.

S.M.