19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 15:05
No menu items!

Accesorii auto şi jucării contrafăcute, descoperite la Constanța. Care urma să fie destinația lor

spot_img

Accesorii auto şi jucării contrafăcute, în valoare de 1,5 milioane de lei au fost descoperite într-un container în Portul Constanţa. Mărfurile sosiseră din China şi erau destinate unor firme din Bucureşti şi Ilfov.

Garda de Coastă a transmis, joi, că o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a controlat un container sosit din China, care avea ca destinatari două societăţi comerciale din Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în container se aflau 11.520 jucării şi 7.140 de accesorii auto, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile în cauză, cu o valoare totală de aproximativ 1.550.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontiera fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.