10.8 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 9:08

Acasă la Moș Crăciun. Târg de sărbători la Muzeul Satului

spot_img

Muzeul Satului

Timp de două săptămâni, Muzeul Satului Dimitrie Gusti” devine Acasă la Moş Crăciun, un spaţiu magic, dedicat familiei, încălzit de dragostea de ceilalţi şi de spiritul sărbătorii magice, populat de personaje fabuloase, în care atât cei mici cât şi cei mari sunt prinşi în forfota pregătirilor pentru Marea Seară de Crăciun. Spiriduşii Moşului sunt gata să vă conducă prin lumea de poveste în care toate simţurile sunt puse la încercare. Cântecele şi colinde de Crăciun vor umple aerul cu optimism şi voie bună, amestecate cu miros de prăjituri şi turtă dulce, iar arome calde de ceai, cafea şi ciocolată evadate pe furiş dintre gemuri şi dulciuri din Bucătărioara Bunicii, te vor trage de nasul îngheţat de frig şi îşi vor dezmorţi mâinile şi picioarele. N-o să mai aveţi niciun motiv să nu luaţi la rând atelierele de creaţie şi să vă puneţi pe treabă: felicitări, cadouri, ornamente de brad sau de cameră, toate personalizate de dulcea tradiţie românească sunt gata să iasă din mânuţele voastre într-un spaţiu încărcat de spirit şi de valori autentice.

Moşul însuşi, oricât de ocupat ar fi în această perioadă, îşi va rupe din timp să se întâlnească, preţ de-o săptămână, cu cei mici care îi trec pragul de mână cu mama, tata sau bunicii.

Pregătiţi-vă cele mai frumoase poezii şi cântecele, căci Moşului îi place să vă asculte şi să vă răsplătească pe măsura talentului!

Dintr-un spaţiu de poveste nu vor lipsi… poveştile

Oameni mari şi frumoşi vă vor strânge pe pernuţe calde să vă depene “înşir-te mărgărite”. Personajele fabuloase vor coborî din basme şi se vor aşeza lângă voi, pe covor, la un braţ distanţă. Împreună cu ele, veţi putea aduce bucurie celor mai puţin fericiţi, cărora le puteţi lăsa cadouri în marea cutie cu daruri, din care Moşul le va duce mai departe, sub brazii din şcoli speciale sau case de copii. Roşu, auriu sau verde, culorile le alege şi singuri. Fie ca să împachetaţi în ele cadouri pentru cei mici, care le aşteaptă altundeva decât acasă, fie ca să le meşteriţi chiar voi obiecte în care să le cuprindeşi toată dragostea lumii.

Dacă n-aţi avut vreme acasă sau dacă nu i-aţi ştiut adresa, veniţi cu plicurile colorate şi lăsaţi-vă dorinţele în Cutia de scrisori de la Poşta lui Moş Crăciun. Mesagerii Moşului îi vor duce toate plicurile cu dorinţe colorate, mai mici sau mai mari, şi-l vor ajuta pe bătrânul cu barbă albă să vă lase sub brad tot ce meritaţi.

Ba chiar mai mult! Nu trebuie să fi fost cuminţi chiar tot anul, Moşul e blând şi iertător! Dar o faptă bună e bine să lăsaţi în Marea Carte a Faptelor Bune. Căci gesturile frumoase sunt cea mai de preţ monedă de schimb Acasă la Moş Crăciun într-o lume în care totul poate fi cumpărat, mai puţin creativitatea.

Casa Moşului îşi va deschide porţile pe 9 Decembrie şi îşi aşteaptă vizitatorii între orele 09:00 şi 17:00. În fiecare zi vor fi ateliere de creaţie, momente artistice, spectacole, concursuri, iar Seara de Crăciun va închide evenimentul cu un spectacol de poveste.

acasalamoscraciun_afis_fereastra_2b

Olimpia Diaconiuc