3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 9:33
No menu items!

Academia de Studii Economice scoate examenul de admitere pentru sesiunea din toamnă

spot_img

Academia de Studii Economice scoate examenul de admitere pentru sesiunea din toamnă
foto: arup.com

Academia de Studii Economice (ASE) din București a decis să scoată examenul de admitere pentru sesiune din toamnă, potrivit Ziarul Financiar.

Astfel, candidații care se vor înscrie în toamnă pentru unul dintre locurile rămase neocupate va fi repartizat în funcție de media de la bacalaureat.

“Având în vedere că după un examen de baca­laureat, destul de greu de altfel, foarte mulţi tineri au preferat să se înscrie la programe similare unde s-a intrat doar pe baza mediei de la bacalaureat, ni s-a părut firesc să abordăm aceeaşi strategie. Noi am aplicat filtrul calităţii în prima sesiune şi în proporţie de 80% am şi reuşit să ocupăm locurile de la buget. Acum, trebuie menţionat şi faptul că bacalaureatul este la rândul său un filtru bun în condiţiile în care populaţia şcolară a scăzut”, a declarat Pavel Năstase, rectorul ASE.

Totodată, acesta a precizat că ia în considerare eliminarea examenului de admitere și anul viitor.

“În urmă cu zece ani erau cinci candidaţi pe un loc şi trebuie să găsim o so­luţie pentru a redresa si­tuaţia. Sigur, vom lua o decizie în septembrie, după a doua sesiune de ad­mitere, dar cred că ar trebui luată în calcul şi ideea renunţării la examen. În străinătate nu există examene de admitere la facultate, ci admitere pe baza unui interviu şi a unui dosar. În condiţiile în care examenele din anii de studiu ar fi riguroase, este clar că cei care nu sunt pregătiţi nu vor termina facultatea. Şi noi nu putem oferi educaţie fără a avea resurse, care vin parţial şi de la studenţi”, a explicat rectorul.

Potrivit lui Pavel Năstase, la criza de candidați a contribuit și situația economică dificilă care a afectat atât sectorul financiar, cât și locurile de muncă disponibile.

În sesiunea din toamnă sunt scoase la concurs peste 1.800 de locuri la buget și taxă.

Lucian Mera