17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:54
No menu items!

Academia de Poliție, în topul celor mai căutate instituții de învățământ superior. VEZI câți candidați s-au înscris

spot_img

Nu mai puțin de 3.000 de candidați s-au înscris la examen pentru cele 603 de locuri disponibile în acest an la Academia de Poliție „Al.I. Cuza”, din Capitală

academia de politie_absolventi

„Aglomerație” la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Sesiunea de înscrieri s-a finalizat marți, iar bilanțul acesteia trimite Academia de Poliție în TOP 10 cele mai căutate instituții de învățământ superior din București: aproape 3.000 de candidați s-au înscris pe cele 603 locuri scoase la concurs – 4,9 candidați pe loc.

Pentru prima dată în istoria Academiei de Poliție, cea mai mare concurență se înregistrează la Facultatea de Poliție – specialitatea Jandarmi, unde pentru cele 34 locuri scoase la concurs s-au înscris 215 candidați (6,32 înscrişi/loc).

Și, tot ca o premieră, peste 800 din totalul celor aproape 3.000 de candidați înscriși sunt fete.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a scos la concurs 603 de locuri, astfel: 495 la Facultatea de Poliție (115 la specializarea Drept și 380 la specializarea Ordine și Siguranță Publică), 50 la Facultatea de Pompieri, 20 la Facultatea de Arhivistică și 38 de locuri la forma de învățământ cu frecvența redusă, specializarea ordine și siguranță publică.

Cea mai mare concurență este la Facultatea de Poliție – specialitatea Jandarmi, unde pentru cele 34 locuri scoase la concurs s-au înscris 215 candidați (6,32 înscrişi/loc).  La specialitatea Poliţie pentru cele 355 locuri scoase la concurs s-au înscris 1.782 candidați (5,02 înscrişi/loc).

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară, singura care pregătește ofițeri pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Dacă în trecut numărul de băieți înscriși la examenul de admitere în Academia de Poliție era mult mai mare comparativ cu cel al fetelor, în ultimii ani tot mai multe tinere s-au înscris la concursul de admitere la specializările poliție, poliție de frontieră sau jandarmerie. În acest an, 832 dintre candidați sunt fete.

Monica Dajbog
purtător de cuvânt, Ministerul Afacerilor Interne

Ultima probă a examenului va avea loc pe 31 iulie.

R.D.