8.6 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 20:17

Acțiunile statului la Transgaz au trecut de la Economie la Finanțe

Acțiunile statului la Transgaz au trecut de la Economie la Finanțe

Un pachet de 58,5% din acțiunile Transgaz SA Mediaș deținute de statul român au trecut, la 9 iulie, din administrarea Ministerului Economiei în cea a Ministerului Finanțelor, așa cum cer directivele europene transpuse în legislația internă prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr 18/2013.

 ”Menționăm că, în urma operațiunilor efectuate s-au înregistrat modificări în structura acționarilor Transgaz”, se arată într-un comunicat al companiei către Bursa de Valori București (BVB).

Statul român deține, prin Ministerul Finanțelor, un pachet de 58,5% din acțiuni la Transgaz SA. Un pachet de 19,38% din acțiuni este deținut de persoane juridice, iar alte 14,98%, de Fondul Proprietatea. 7,12% din acțiunile Transgaz SA sunt în portofoliul unor persoane fizice.

”Prin proiect se propune preluarea şi ducerea la îndeplinire de către Ministerul Finanţelor Publice, începând cu data transferului dreptului de administrare a acţiunilor, a procedurilor aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, privind selecţia managementului privat, conform prevederilor legale. În acest sens, Ministerul Finanţelor Publice urmează să se subroge în toate drepturile şi obligaţiile Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie în numele Ministerului Economiei”, se arată în OUG 18/2013.

C.C.