4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:06
No menu items!

Acțiunile Samsung urcă după retrogradarea Sony și Panasonic

spot_img

actiunile samsung

Agenția de rating Fitch făcut publice analizele privind companiile Sony și Panasonic, retrogradând joi ratingurile acestora în categoria investiţiilor speculative (“junk”), marcând slăbiciunile înregistrate de operaţiunile lor pe segmentul echipamentele electronice de larg consum.

Fitch a retrogradat companiile japoneze în baza convingerii că „recuperarea va fi lentă având în vedere pierderile pe segmentul produselor cheie (produse de larg consum – n.red), concurența acerbă (cu Apple și Samsung – n.red), condițiile economice proaste de pe piețele dezvoltate și aprecierea yenului”.

Retrogradarea Sony și Panasonic au propulsat acțiunile companiei coreene Samsung, care au înregistrat o creștere însemnată la bursa de la Seul, atingând un nivel record, pentru a doua zi consecutiv. Agenția de rating Fitch a încadrat Samsung la A+ cu perspectivă stabilă.

Fitch este de părere că revenirea Sony nu va fi posibilă mai devreme de exercițiul financiar 2014-2015, acest fapt depinzând de reușita planului de relansare pregătit de compania japoneză.