11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 20:39

Acțiunile Apple ating un nou record, în așteptarea lansărilor din toamnă

spot_img

Investitorii sunt optimiști în privința noilor modele și mulțumiți de politicile corporatiste

Apple

Acțiunile producătorului amercian Apple Inc. au atins un nou record istoric, depășind nivelul din 2012, în contextul în care investitorii așteaptă lansarea unor noi produse precum următoarea generație de iPhone cu ecran mai mare sau dispozitivele de tip ceas inteligent.

La Bursa din New York, acțiunile Apple au crescut marți cu 1,4%, până la 100,53 $, depășind recordul din septembrie 2012, din ajunul lansării iPhone 5. Acțiunile au câștigat 25% în acest an, potrivit agenției Bloomberg. Pe Bursa din Frankfurt, acțiunile se vindeau miercuri dimineață cu echivalentul a 100,8 $.

După lansarea pe piața smartphone din 2007, acțiunile Apple au crescut de peste șapte ori. În 2013, acțiunile au pierdut o treime din valoare, în contextul temerilor că rezerva de inovație a dispărut, în lipsa fondatorului Steve Jobs, care a murit în 2011.

Atmosfera s-a schimbat, iar analiștii estimează vânzări record pentru noua serie iPhone 6, care va fi lansată în toamnă. Compania se va concentra pe smartphone-uri cu ecrane mai mari, pentru a contracara ofensiva unor rivali asiatici precum Samsung sau HTC.

Atractivitatea companiei se explică și prin faptul că Tim Cook, CEO al Apple, are o politică prin care încurajează dividendele și răscumpărarea de acțiuni.

Apple este în prezent cea mai valoroasă companie din lume, având o capitalizare cu peste 30% mai mare decât Exxon Mobil, care se află pe locul al doilea.

 V.B.