3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:08
No menu items!

Abia joia viitoare s-ar putea să avem Guvern cu puteri depline

spot_img

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, vineri, după discuțiile cu UDMR, că noul guvern format de premierul Nicolae Ciucă va fi învestit, cel mai probabil, joia viitoare. cu o zi înainte, miercuri, miniștrii propuși vor fi audiați în comisii.

Discuțiile cu UDMR de vineri dimineață s-au finalizat cu concluzia că cei doi parteneri politici vor forma în continuare guvernul minoritar. Kelemen Hunor nu a vrut să detalieze dacă negocierile au mai vizat cele 2 portofolii în plus pe care le-a cerut UDMR, susținând doar că în acest weekend se va finaliza programul de guvernare, apoi lista de miniștri.

La rândul său, președintele PNL Florin Cîțu a declarat că după refacerea programului de guvernare în weekend, lista de miniștri va fi finalizată încă 3 zile mai târziu, până miercuri, când desemnații se vor prezenta în fața comisiiilor. Cîțu a admis că întârzierea se datorează, de fapt, negocierilor nefinalizate cu UDMR pe cele 6 posturi ministeriale rămase libere în urma retragerii USR din coaliție. 

În privința realizării unei majorități parlamentare care să treacă Guvernul Ciucă, Florin Cîțu a spus că premierul desemnat va avea discuții atât cu USR, cât și cu PSD.

M. Nedelcu