6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:54
No menu items!

Abandonați în calea bolilor-copiii de la sat

spot_img

Raportul naşterilor premature este de aproximativ patru la o sută de nașteri în Bucureşti. La nivel naţional acest raport ajunge la 10%, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, în cadrul workshop-ului “Program prioritar de sănătate publică în România: reducerea mortalităţii infantile şi a consecinţelor prematurităţii”, organizat de “Salvaţi Copiii România”, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii care au stat de vorbă cu reporterul de la Sursa zilei  spun că există semne să situația s-a îmbunătățit. Din 1990 până în prezent, susțin ei, rata mortalităţii infantile a scăzut semnificativ, de la 26,9 la 9,4 decese la o mie de nou-născuţi vii.

“Cu toate acestea, România încă se clasează între ţările europene cu o rată a mortalităţii infantile ridicată, respectiv de 9,4/1000, faţă de rata medie europeană de 4,1/1000. În primul semestru 2012, s-au înregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an, în scădere faţă de perioada similară a anului 2011, când se raportau 971 de decese”, conform datelor furnizate de “Salvaţi Copiii”.