9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 4:38

A scăpat de un scandal sexual “penal”și a fost reținut pentru șantaj

spot_img

Directorul publicaţiei “Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, soţia acestuia, şi fostul director al postului OTV Doru Iuga, acum redactor al săptămânalului buzoian, au fost reţinuţi pentru şantaj. Cei trei sunt suspectaţi că le-au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, procurorul Cecilia Iana, a precizat, sâmbătă, că trei persoane au fost reţinute pentru şantaj, în prezent existând cinci plângeri la dosar şi cinci părţi vătămate, dar cercetările continuă.

Săptămânalul “Atac de Buzău” a apărut pe piaţa media buzoiană în urmă cu peste un an, iar de atunci s-a făcut remarcat prin mai multe materiale defăimătoare la adresa unor oameni de afaceri şi a primarilor din localităţile judeţului. În tot acest timp, potrivit unor surse judiciare, plângeri ar fi fost formulate de primari care ar fi fost nevoiţi să plătească diverse sume de bani pentru a nu deveni “subiect” în paginile săptămânalului.

În mai 2013, fostul director al postului OTV Doru Iuga a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor. Termenul de încercare al pedepsei dispuse în cazul lui Iuga a fost de patru ani, instanţa stabilind totodată interzicerea unor drepturi civile ale acestuia timp de 10 ani, respectiv acelea de a fi ales în funcţii publice, de a ocupa o funcţie publică, de a deţine drepturi părinteşti şi de a fi tutore sau curator.

În acest dosar, fostul director al OTV a stat în arest preventiv timp de 10 luni, fiind eliberat pe 22 martie 2012, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti.

Hotărârea instanţei nu era definitivă, ulterior fiind dispusă executarea pedepsei. Însă, în 2014, Judecătoria Sectorului 1 a admis o cerere a lui Iuga privind constatarea intervenirii unei legi penale mai favorabile. Magistrații au stabilit că infracţiunea pentru care a fost condamnat acesta a fost dezincriminată şi au dispus punerea lui în libertate.