10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:15
No menu items!

VIDEO/ A şasea zi de război în Ucraina. Sirenele răsună în mai multe oraşe. O coloană uriaşă de vehicule militare ruseşti se îndreaptă spre Kiev

spot_img

Sirene antiaeriene răsună, marți dimineață, în mai multe oraşe din Ucraina, care se confruntă cu a şasea zi de război contra invaziei Rusiei. Imagini suprinse de satelit arată o coloană formată vehicule militare ruseşti, care se întinde pe o lungime de 64 de kilometri şi care avansează în direcţia Kiev. 

Atacurile armatei ruse asupra capitalei Kiev şi a oraşului Harkov au continuat peste noapte.

La Harkov, forţele ruseşti au aruncat în aer substaţii, a declarat primarul oraşului Ihor Terekhov, citat de agenţia de presă Ukrinform. Se pare că aceste atacuri au cauzat probleme în alimentarea cu energie electrică şi apă.

Agenţia de ştiri UNIAN a raportat distrugerea etajelor superioare a două clădiri înalte.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Serviciul de informaţii ucrainean a anunţat începerea unui atac asupra oraşului Herson din sudul Ucrainei.

Potrivit The Kyiv Independent, sirenele se auzeau marți dimineață la Rivne, Ternopîl, Vinniţia şi Volin. Locuitorii au fost sfătuiţi să meargă la cel mai apropiat adăpost.

Soldații ruși ar fi intrat în orașul Kherson, la nord-vest de peninsula Crimeea, potrivit relatărilor agenției de presă ucrainene.

 

În acelaşi timp, trupele ruse au înaintat spre capitală. Situaţia rămâne tensionată, a scris pe Facebook statul major al armatei ucrainene.

Imagini suprinse de satelit arată o coloană formată din câteva sute de vehicule militare ruseşti care se întinde pe o lungime de 64 de kilometri şi care avansează în direcţia Kiev.

Imaginile, realizate de compania Maxar, prezintă un convoiul militar rusesc la nord de Kiev, substanţial mai mare faţă de raportările iniţiale făcute în cursul zilei de luni.

Maxar a declarat că în sudul Belarusului, la mai puţin de 32 km nord de graniţa cu Ucraina, au fost observate alte forţe terestre şi unităţi de elicoptere sol-aer.

Coloana conţine sute de vehicule blindate, tancuri, artilerie şi vehicule de sprijin logistic, relatează Reuters.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO:CNN