4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 9:16

A șaptea zi de proteste anti-restricții. Sute de oameni, în marș pe străzile Capitalei

Noi proteste au loc în București față de restricțiile impuse de autorități. Peste o mie de oameni s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii și în Piața Revoluției.

Numărul participanţilor la manifestaţia din Piața Universității este de circa o mie. Oamenii au vuvuzele şi steaguri tricolore şi strigă „Libertate“ și „Jos masca”.

Manifestanţii cer demisia guvernanţilor şi îi acuză că restricţiile impuse sunt disproporţionate, pentru că, în opinia lor, efectele pandemiei nu ar fi foarte grave sau chiar nu ar exista deloc.

Jandarmeria a trimis în zonă mai multe forţe de ordine. Ei au început să legitimeze persoanele care nu poartă mască de protecție.

Protestatarii spun că vor merge în marș către Piață Victoriei, iar de acolo vor merge la Parlament să își strige nemulțumirile.

Tot astăzi, zeci de persoane au început protestul în Piața Revoluției, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Acolo, era așteptată și Diana Șoșoacă.

Ulterior, ar urma ca toți protestatarii să se întâlnească în Piața Victoriei, și apoi în Parcul Izvor, în fața Parlamentului.