1.9 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 1:48
No menu items!

A reînceput școala! Profesorii, obligați să predea on-line. Document MEN

spot_img

Ordinul de ministru care reglementează cursurile online, obținut de sursazilei.ro, arată care sunt regulile pentru desfășurarea procesului de predare online. Potrivit noului ordin, cursurile pe net devin obligatorii și vor fi monitorizate, iar cadrele medicale sunt obligate să se instruiască cu privire la utilizarea mijloacelor informatice de predare.

Profesorii vor fi obligați să preia feedback de la elevi și părinți, aceștia din urmă având și obligația de a pune la dispoziția copiiilor resursele tehnologice necesare desfășurării cursurilor. 

Școala poate da laptopuri în custodie părinților. De asemenea, ministerul va operaționaliza portalul digital.educred.ro, iar conducerile școlilor și inspectoratele vor susține această activitate.

Potrivit ordinului de ministru, Ministerul Educației va face demersurile necesare pentru introducerea în curriculumul programelor de formare psihopedagică inițială a disciplinelor de pregătire didactică și practică de specialitate (obligatorii) pentru dezvoltarea competențelor de intgrare a tehnologiei în procesul de predare-învățare-evaluare. Casele Corpului Didactic vor elabora programe de formare continuă destinate personalului didactic.

CITIȚI AICI ORDINUL