23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:36
No menu items!

A plecat și Sophocleous de la CFR. Planul de reorganizare a fost respins de reprezentanții statului

spot_img

A plecat și Sophocleous de la CFR. Planul de reorganizare a fost respins de reprezentanții statului

Planul de reorganizare al CFR SA, propus de managerul privat, grecul Dimitris Sophocleous, a fost respins luni de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA). În aceste condiții, calitatea Consiliului de Administrație a încetat de drept. Primul manager privat al unei companii de stat din România, Heinrich Vystoupil, fost CEO al Tarom, de asemenea a renunțat la funcție la scurt timp de la preluare.

”Curățenia” demarată de Sophocleous în Garada de Nord, prin aducerea unor scaune noi în locul celor distruse, la numai câteva zile de la preluarea mandatului, nu i-a convins de membrii AGA.

Sophocleous, fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma şi preşedintele Consiliului de Administraţie al dezvoltatorului imobiliar Impact, a preluat în ianuarie funcţia de director general al companiei CFR, în urma unui proces de recrutare de manageri profesionişti.

„Conducerea Companiei Nationale CFR SA a luat act, cu surprindere şi regret, de respingerea Planului de administrare de către acţionariatul reprezentat de Ministerul Transporturilor (…) Apreciem că această schimbare intempestivă nu este fundamentată de raţiuni economice, situaţia companiei îmbunătăţindu-se în ultimele luni, ci mai degrabă de disperarea factorului politic de a pierde influenţa asupra resurselor unei companii de stat şi a finanţărilor europene”, se arată într-un comunicat de presă.

Primul manager privat al uinei companii de stat din România, austriacul Heinrich Vystoupil, a demisionat după numai o săptămână de la conducerea Tarom. Acesta nu a acceptat condițiile specificate în contract de către Ministerul Transporturilor.

C.C.