15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:36
No menu items!

A patra zi de luptă cu natura pentru mii de angajați ai MAI. Zeci de persoane, salvate în patru zile FOTO

spot_img

DSC_9134

De la începutul săptămânii, în doar patru zile în care piloții au reușit să ridice aeronavele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la sol, au fost salvate peste 80 de persoane. În plus, zilnic, peste 6.000 de polițiști, jandarmi, militari și pompieri au participat la misiuni de salvare în zonele afectate de viscol, pentru ajutorarea persoanelor care aveau nevoie de îngrijiri medicale.

Doar vineri, din ordinul viceprim-ministrului și ministru interimar de interne, Gabriel Oprea, 11 elicoptere au participat în misiuni de salvare ori au transportat alimente în localitățile afectate de vremea severă, pentru a veni în sprijinul populației din aceste zone.

 

  • Primul zbor a fost efectuat în această dimineaţă de un elicopter SMURD, de la București către localitatea Lişcoteanca din judeţul Brăila, de unde a preluat o pacientă, în vârstă de 82 de ani, cu accident vascular cerebral, aflată în stare de inconştienţă.
  • La scurt timp, un elicopter tip MI-17 s-a deplasat către localitatea Lipănescu, judeţul Buzău, pentru a prelua o pacientă în vârstă de 73 de ani, cu afecţiuni cardiace şi care trebuia să ajungă urgent la spital. De asemenea, elicopterul   MI-17 a zburat în satul Drogu, din judeţul Brăila, pentru a prelua o pacientă în vârstă de 60 de ani cu afecţiuni cardiace. Același elicopter a preluat din localitatea Cuca, județul Galați 3 pacienți cu probleme de sănătate.
  • Un alt elicopter tip MI-8, pus la dispoziția Ministerului Apărării Naționale, a decolat din judeţul Iaşi și a efectuat mai multe curse pentru a duce alimente și medicamente localinicilor din comunele Pribeagu şi Vişani, judeţul Brăila.
  • Tot la Iaşi, un elicopter SMURD, de la Unitatea Specială de Aviaţie, a preluat din Paşcani un bărbat în şoc cardiogen, pe care l-a adus la baza I.S.U. Iaşi de unde a fost preluat de o ambulanţă.
  • Un alt elicopter SMURD  a preluat de la Galaţi un bărbat cu atac cerebral vascular  pe care l-a transportat la Bucureşti. În capitală  a mai fost adus, tot de un aparat de zbor al M.A.I., un copil de un an şi cinci luni cu probleme medicale.

 D.M.