25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:35
No menu items!

A opta cerere de eliberare a asasinului lui John Lennon, respinsă

spot_img

John Lennon făcea partea din trupa rock, The Beatles, formată în 1960

 Mark David Chapman

Cea de-a opta cerere de punere în libertate formulată de Mark David Chapman, asasinul lui John Lennon, a fost respinsă vineri de justiţia americană, scrie contactmusic.com.

Audierea a avut loc miercuri şi cererea de eliberare condiţionată a lui Mark David Chapman, în vârstă de 59 de ani, a fost respinsă vineri de cei trei membri ai comisiei responsabile cu analizarea acestei solicitări, potrivit sursei citate.

Anterior, văduva lui John Lennon, Yoko Ono, le-a transmis oficialilor o scrisoare în care a cerut justiţiei americane să îl ţină pe Chapman în continuare în spatele gratiilor.

Următoarea audiere a lui Chapman în vederea unei posibile eliberări va avea loc în anul 2016.

Mark David Chapman l-a împuşcat mortal pe John Lennon, în faţa clădirii din New York în care locuia fostul membru al trupei The Beatles, pe 8 decembrie 1980.

El a tras cinci focuri de armă asupra lui Lennon, care se întorcea acasă însoţit de soţia lui, Yoko Ono, în jurul orei 22.50, în faţa imobilului din Central Park. John Lennon a fost declarat mort la spital, la ora 23.15.

Chapman a fost condamnat în 1981 la o pedeapsă cuprinsă între 20 de ani de închisoare şi închisoare pe viaţă. El se află încarcerat în închisoarea de maximă securitate Wende din localitatea Alden din statul New York.

După ispăşirea primilor 20 de ani de pedeapsă, Mark David Chapman beneficiază, din decembrie 2000, de dreptul de a solicita eliberarea sa din doi în doi ani. El a depus până în prezent opt cereri de eliberare, toate fiindu-i respinse de autorităţile americane.

Trupa The Beatles, alcătuită în anii 1960 din Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison a fost unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

C.A.