4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:00
No menu items!

A omorât trei surori și le-a îngropat în curtea casei

spot_img

lavric_vasile

Un bărbat din Rădăuţi a fost reţinut de procurorii Parchetului General, după ce, în perioada 1995-2005, şi-ar fi ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia, apoi ar fi ascuns cadavrele, cele trei femei figurând până acum ca fiind dispărute.

Potrivit anchetatorilor, Vasile Lavric are 57 de ani şi a fost căsătorit cu una dintre cele trei femei, iar cu surorile acesteia a trăit în concubinaj. Prima dintre tinerele ucise – Iuliana, i-a fost iubită lui Lavric şi a dispărut în 1995, când avea doar 16 ani. A doua, Nicoleta Iordache, i-a devenit soţie în 1993 şi a dispărut în 2005, la 31 de ani, iar câteva luni mai târziu a dispărut şi cea de-a treia femeie, Ramona, în vârstă de 19 ani, cu care bărbatul are şi un copil.

Părinţii fetelor l-au acuzat încă de atunci de crimă, dar în lipsa probelor toate dosarele au fost închise. Recent, Parchetul General a dispus însă reînceperea anchetei.

Anchetatorii au percheziţionat luni locuinţa lui Vasile Lavric, din Rădăuţi, judeţul Suceava, în baza unor informaţii, potrivit cărora din 1995 şi până în 2005 şi-ar fi omorât soţia şi pe cele două surori ale acesteia.

Criminaliștii susțin că prima faptă ar fi fost comisă în 1995, când Vasile Lavric ar fi ucis-o pe Iuliana, una dintre cumnate, în urma unui conflict. În lipsa unor indicii că a avut loc o crimă, femeia a fost dată dispărută de către rude.

În 2005, Lavric şi-ar fi omorât soţia, Nicoleta, şi pe cea de a doua soră a acesteia, Ramona, cu care ar fi trăit în concubinaj, cele două fiind date la rândul lor dispărute.

Luni, procurorii Parchetului General şi poliţiştii Serviciului Omoruri au percheziţionat locuinţa lui Vasile Lavric din Rădăuţi, unde au găsit, într-un garaj, fragmente osoase. Acestea au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru expertiză, iar anchetatorii au luat probe ADN de la rudele femeilor dispărute.

Vasile Lavric a fost ridicat de anchetatori şi dus, luni seară, la Parchetul General, unde, după ce a fost audiat, a fost reţinut inițial pentru tentativă de omor.

Lavric a mai fost condamnat la trei ani de închisoare, în 1976, când avea 18 ani, pentru viol. Cu câţiva ani în urmă, acesta a povestit, în presa locală, că s-a însurat, prima dată, înainte de a intra în puşcărie, cu o femeie pe care o chema tot Nicoleta, cu care a avut două fete. Femeia a divorţat înainte ca el să fie eliberat. După aceea, s-a căsătorit cu Cristina, cu care a avut doi copii. La 21 de ani, Cristina a făcut infarct. În 1993, Vasile s-a căsătorit cu Nicoleta Iordache, când aceasta avea 18 ani. O soră a Nicoletei, Iuliana, a dispărut, în anul 1995, la vârsta de 16 ani. În 1999, Vasile Lavric ar fi avut avut o relaţie şi cu cealalată soră a Nicoletei, Ramona, atunci în vârstă de 13 ani. Un an mai târziu, Ramona a născut un copil. În 2005, Nicoleta a fost dată dispărută. După trei luni, a fost dată dispărută şi Ramona.