9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 5:56

A omorât o bătrână pentru 30 de lei și apoi i-a incendiat casa

spot_img

Ucigașul, în vârstă de 18 ani, a fost reținut, sub acuzațiile de omor calificat, tâlhărie și distrugere

amenda politie

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost reţinut după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, şi-a omorât în bătaie o vecină de 82 de ani, iar apoi a dat foc casei pentru a-şi şterge urmele. Tânărul le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe femeie pentru a-i lua banii – 30 de lei.

Casa bătrânei, din localitatea constănţeană Oltina, a ars pe 30 noiembrie, pentru stingerea focului intervenind mai multe autospeciale ale pompierilor. După stingerea focului, bătrâna a fost găsită moartă în pat, parţial carbonizată, iar primele date arătau că focul ar fi izbucnit din cauza unei sobe defecte.

Anchetatorii au descoperit însă că femeia avea mai multe echimoze pe faţă, iar în urma necropsiei s-a stabilit că aceasta fusese omorâtă în bătaie, fiind lovită cu corpuri dure.

În urma cercetărilor, anchetatorii au reţinut un suspect – un tânăr de 18 ani, vecin cu victima, care are antecedente penale. El şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor şi le-a spus că mobilul faptei a fost furtul. După ce şi-a omorât vecina, el a furat din locuinţa acesteia 30 de lei. Apoi, a dat foc casei femeii pentru a-şi şterge urmele.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzațiile de omor calificat, tâlhărie şi distrugere.