13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:15

A murit unul dintre răniții de la Popești Leordeni. Avea 90 % arsuri pe corp

spot_img

Una dintre persoanele rănite în urma incendiului de la Popești Leordeni a murit. Aceasta avea arsuri pe 90 % din suprafața corpului.

Pacientul care și-a pierdut viața era internat la Spitalul Floreasca.

În prezent, la Spitalul Floreasca se mai află doi pacienți răniți în urma incidentului de ieri, care sunt în continuare în stare gravă.

Şapte persoane au ajuns, vineri, la spital dintre care şase cu arsuri şi unul expus la fum, în urma incendiului izbucnit într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni.

Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci au necesitat intubare, iar a şasea avea arsuri minore.

Două dintre acestea au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte trei, la Spitalul de Urgență Floreasca. La Spitalul de Urgență Sf. Ioan au fost transportate alte două victime, dintre care una cu arsuri minore și una cu intoxicație de fum.

Doi dintre răniții de la spitalul Bagdasar au fost operați în cursul serii. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani care are arsuri de gradul 2 și 3 pe aproape 70% din suprafața corpului și îi sunt afectate și căile respiratorii. Al doilea rănit este un bărbat de 42 de ani. După ce au ieșit din operații s-a întrunit comisia de specialitate care a stabilit că este oportun transferul  acestora în stăinătate. Astfel, cei doi urmează să fie duși în Germania, imediat după ce medicii stabilesc că starea lor permite transportul.

″În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă ‘Bagdasar-Arseni’. Conform atribuţiilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a căutat şi identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt în derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI″, a precizat sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

                                                                                                                   Adina Silav