23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:50

A murit unul dintre polițiștii care l-au reținut pe asasinul din Giulești

spot_img

criminalisti

Unul dintre cei mai vechi şi apreciaţi investigatori ai Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei a fost înmormântat, miercuri, cu onoruri, în Cimitirul Ghencea Militar. Comisarul şef Bogdan Badea a lucrat fără întrerupere în Poliţia Capitalei din 1994, când a absolvit Facultatea de Drept şi Universitatea Politehnică, şi până pe 15 martie 2013, când s-a pensionat din cauze medicale.

În cariera sa de aproape două decenii, comisarul şef Bogdan Badea a contribuit la instrumentarea unora dintre cele mai grele cauze ale Poliţiei Capitalei: dosarul Viorel Cozac (cel care a violat și ucis două fetițe), dosarul asasinului din Giuleşti, Pierre Francois Sgueglia, dosarul asasinului Kostas Passaris, dar și dosarul grenadierului de la Jean Monnet, Dragoş Ciupercescu.

“În munca de poliţie nu contează cine iese pe sticlă. Acela este rezultatul muncii minuţioase de echipă, iar Bogdan Badea este un membru al acestei echipe. Era tehnicianul ei”, a declarat pentru Sursa Zilei comisarul şef Radu Gavriş, şeful Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei.

Comisarul şef Bogdan Badea a fost înmormântat cu onoruri militare, la doi paşi de locul în care se odihneşte celebrul om al legii Dumitru Ceacanica, o legendă printre poliţişti. Pe ultimul drum l-au condus nu doar colegii, ci şi echipa de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dar şi magistraţi care s-au intersectat în carieră cu domeniul special al criminalisticii.

Mihaela Chiper