9.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 23:53

A MURIT pilotul elicopterului prăbușit în Sibiu

spot_img

Militarul a încetat din viață la Spitalul de Chirurgie Plastică și Arsuri din Capitală

elicopter_prabusit

Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu, Gabriel Titiana, a murit, luni, la Spitalul de Chirurgie Plastică și Arsuri din Bucureşti, unde fusese supus mai multor intervenţii chirurgicale. 

Pilotul militar a fost declarat decedat la ora 12.25. El fusese operat ultima dată, vineri, când i-a fost montat un tub de traheostomă şi i s-a efectuat un alt transplant de piele.

La Spitalul de Arşi este internat, în continuare, al doilea supravieţuitor al catasftrofei aviatice, Valentin Bora. Despre acesta, medicii spuneau, vineri, că este vizibil ameliorat, a mâncat uşor şi “mai face câţiva paşi”.

Militarii Gabriel Titiana şi Valentin Bora se aflau într-un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbuşit, pe 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu.

În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Căpitan-comandorul Gabriel Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant de patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor, după cum au precizat oficialii Ministerului Apărării Naționale (MApN), luni, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții MApN  au anunţat şi că marţi, 9 decembrie, de la ora 8.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana.