6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:22

A murit omul de afaceri Fathi Taher, fost patron al echipei Rapid

spot_img

Fathi Taher, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România și fost patron al echipei de fotbal Rapid București, a murit vineri, la vârsta de 73 de ani. Acesta era internat într-un spital din Istanbul și suferea de o boală incurabilă.

Fathi Taher, aflat pe lista celor mai bogate persoane din România, cu o avere estimată la 300 de milioane euro, a avut afaceri în industrie, turism şi imobiliare, printre care Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott din Capitală, AIG România, fabrica de ciocolată Kandia, fabrica GRIRO și clubul de fotbal Rapid București.

În anul 2008, Fathi Taher a bătut palma cu George Copos pentru 60% din acțiunile Rapidului. După doar câteva luni, însă, Taher și-a anunțat retragerea, susținând că a pierdut banii investiți.

Inițial, Fathi Taher a fost acționar minoritar la compania Orizont din Predeal, care deținea – pe lângă hotelul Orizont din Predeal – și hotelul Trei Brazi din aceeași stațiune.

În urma unor dispute cu acționarul majoritar al companiei – SIF Transilvania – multimilionarul și-a cedat acțiunile de la compania Orizont și a primit în schimb pachetul majoritar la Trei Brazi.

Înmormântarea omului de afaceri va avea loc în Iordania, într-un cimitir din Amman.