8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 4:26

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu

spot_img

Jurnalistul și gazetarul Horia Alexandrescu a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Vestea a fost dată chiar de către fiica sa, Anca Alexandrescu. „Tata a plecat”, a scris Anca Alexandrescu, luni dimineață, pe contul de Facebook, fără să dea alte detalii. Horia Alexandrescu era internat și suferea de o boală incurabilă.

Horia Alexandrescu s-a născut la 9 aprilie 1947, în București și a fost ziarist, director și fondator al unor gazete în peisajul media de după anul 1989, autor a 6 volume de publicistică, moderator al mai multor emisiuni de televiziune, președinte al Fundației Române pentru Jurnalism.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care este şi director general. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.

În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică”, emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”.

În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, Cafeneaua Politică, este moderată de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV.

                                                                                   C. Dumitrescu