16.6 C
București
marți, 11 mai 2021 - 13:19

A murit fotograful care a surprins în imagini asasinarea lui Robert Kennedy

  A murit fotograful care a surprins în imagini asasinarea lui Robert Kennedy

Fotograful american Bill Eppridge, care a surprins, pentru revista Life, într-un clişeu fotografic asasinarea senatorului Robert Kennedy, a murit joi la vârsta de 75 de ani, a anunţat Asociaţia fotografilor de presă (NPPA), informează Mediafax.

Fotograful era spitalizat de mai multe săptămâni la Danbury, în statul american Connecticut, din cauza unei septicemii care a fost declanşată de o rană la mână.

Bill Eppridge a realizat o fotografie – devenită ulterior celebră – în alb negru, care îl arată pe Robert Kennedy zăcând pe sol, într-o baltă de sânge, în momentul în care spre el se întindea un angajat al hotelului din Los Angeles în care senatorul american făcea campanie electorală, pe 5 iunie 1968.

asasinarea lui kennedy

Intrat în cursa pentru Casa Albă, fratele preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, ucis la rândul său la Dallas în 1963, a fost asasinat în seara victoriei sale la alegerile primare din California.

Bill Eppridge a lucrat în întreaga sa carieră pentru revistele Life şi Sport Illustrated.

El a acoperit din punct de vedere mediatic pentru revista Life revoluţii din America Latină, campanii politice, sosirea trupei The Beatles în Statele Unite şi mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice.

C.A.