1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:48
No menu items!

A murit Episcopul Buzăului

spot_img

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Epifanie Norocel, a murit, luni seara. Imediat, un echipaj al serviciului de urgență a încercat resuscitarea Înaltului Ierarh, dar fără succes. Arhiepiscopul Epifanie Norocel, în vârstă de 80 de ani era cunoscut cu o afecțiune cardiacă.

Născut la data de 14 decembrie 1932 în Mălini, județul Suceava, Epifanie a fost  călugăr la mănăstirea Râșca, Neamț, iar în 1953 a fost hirotonit ierodiacon. A făcut studii teologice la mănăstirile Neamț și Curtea de Argeș și la Institutul teologic din București, precum și la Academia Teologică din Sofia.

Între 1956-57 a fost profesor la școala monahală de la mănăstirea Dragomirna. A slujit apoi la Putna și a fost profesor la Seminarul Teologic de la mănăstirea Neamț.

Între 1971-75 Epifanie Norocel a fost stareț al mănăstirii Neamț. Pe 16 octombrie 1975 este ales de Sfântul Sinod al BOR episcop al Arhiepiscopiei Tomisului și Dunării de Jos, iar începând cu 25 aprilie 1982 a fost instalat Episcop al Buzăului unde a slujit până în ziua de azi.

D.M.