3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:43
No menu items!

A murit Dinu Patriciu. UPDATE Scrisoarea familiei

spot_img

Anunțul a fost făcut de realizatorul Realitatea TV Rareș Bogdan pe contul său de Facebook, marți dimineață

Dinu Patriciu chemat la IML pentru expertiză psihiatrică
foto: www.thinkagain.ro

„În această dimineață la Londra a murit Dinu Patriciu. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

UP DATE.

Familia omului de afaceri a transmis publicităţii o scrisoare prin care anunţă că acesta s-a stins din viaţă într-o clinică londoneză.

Dinu Patriciu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi întreprinzători şi oameni de afaceri din România ultimilor 25 de ani, s-a stins din viaţă într-o clinică londoneză. La 3 august împlinise 64 de ani.

Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimile zile.

Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrins al familiei. Pe aceasta cale, familia face un apel indoliat la respectarea dorintei defunctului ca ultimul sau drum sa ocoleasca neintelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte, in ultimii ani de viata si suferinta.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat si respectat.

Dumnezeu sa-l ierte!

Familia Patriciu.

Dan Costache Patriciu avea 64 de ani și de mai multă vreme locuia la Londra și suferea de o bolaă hepatică progresivă. În urmă cu doi ani, omul de afaceri a fost supus unui transplant de ficat. Potrivit unor surse apropiate, decesul a survenit luni noapte, într-o clinică din Londra.

Înainte de Revoluția din decembrie 1989, Dinu Patriciu a lucrat ca arhitect în străinătate , unde a acumulat o vastă experiență în domeniul imobiliar, finalizând peste 40 de proiecte locative și de spații comerciale. El a revenit în România după 1990, a intrat în politică, în Partidul Național Liberal, dar a început și afaceri – imobiliare, presă, servicii financiare și apoi petrol.

Dinu Patriciu a fost căsătorit cu Dana Patriciu, de care a divorțat de puțin timp și cu care are două fiice, Ana și Maria. Dinu Patriciu a mai fost căsătorit și mai are un fiu, Andrei Ștefan Patriciu, care a preluat o parte din afacerile sale, inclusiv cele legate de trustul de presă.

Conform ultimei ediţii a Top 300 Capital – Cei mai bogaţi români, averea omului de afaceri Dinu Patriciu a scăzut dramatic. Astfel, în 2014, Patriciu mai avea o avere estimată la 250 de milioane de euro, după ce în 2007 fusese cel mai bogat om din România, cu o avere estimată la peste 3 miliarde de euro.

M.N.