11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 23:01

A MURIT Christine Valmy

spot_img

“Regina cosmeticelor” avea 88 de ani

christine_valmy

În vârstă de 88 de ani, Christine Valmy a murit duminică seară, la Institutul “C.C. Iliescu” din Capitală, din cauza unei complicaţii pulmonare severe, pe fondul unei suferinţe cardiace cronice.

Surse medicale au precizat pentru MEDIAFAX că Valmy era internată la Institutul de Boli Cardiovasculare “C.C. Iliescu” din 8 ianuarie, cu pneumonie severă, dar aceasta avea şi suferinţe cardiace cronice, plurivasculare.

Medicii i-au tratat infecţia pulmonară, dar Christine Valmy era dependentă de aparatele de respiraţie artificială. Aceasta a fost consultată de mai mulţi cardiologi, avea mai multe stenturi, de peste 10 ani, suferea de fibrilaţie atrială, avea un stimulator cardiac (pacemaker), iar în ultimele luni a avut mai multe episoade de accident vascular cerebral, au mai spus sursele citate.

Pe fondul acestor suferinţe s-a suprapus pneumonia severă, starea acesteia s-a agravat şi duminică, în jurul orei 19.00, Christine Valmy a decedat, au precizat sursele citate.

Christine Valmy (Cristina Xantopol) s-a născut pe 25 octombrie 1926, la Bucureşti. A fost estetician, consultant şi antreprenor în industria cosmeticelor. A lucrat atât în România, cât şi în SUA.