1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:26
No menu items!

A mințit Klaus Iohannis? CCR nu o obligă pe Dăncilă să meargă în Parlament cu noul Guvern (Minuta)

spot_img

Preşedintele României Klaus Iohannis a indus opiniei publice ideea că judecătorii Curții Constituționale au obligat-o pe Viorica Dăncilă să se prezinte în Parlament cu noua formulă guvernamentală, scrie luju.ro. În fapt, în minuta deciziei CCR de miercuri nu se pomenește de așa ceva, ci doar de obligația lui Klaus Iohannis să semneze decretele de revocare, respectiv de numire a interimarilor.

Declarația lui Klaus Iohannis, după decizia CCR, fără să aștepte minuta:

Curtea Constituţională a luat astăzi în discuţie actuala situaţie politică. Şi, prima observaţie pe care aş face-o – decizia de astăzi a Curţii Constituţionale nu schimbă cu nimic situaţia politică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni, acum. Un lucru este cert, Guvernul nu mai are aceeaşi compoziţie că înainte, prin plecarea ALDE de la guvernare şi Prim-ministrul este obligat de Constituţie să meargă în fata Parlamentului să ceară un vot de încredere.

Constat astăzi, cu satisfacţie, ca şi Curtea Constituţională a României a ajuns, în mod corect şi inevitabil, exact la aceeaşi concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dancila şi-a pierdut legitimitatea şi trebuie să meargă de îndată în fata Parlamentului ca să ceară un vot de validare”.

Minuta deciziei CCR:

Sursa: luju.ro