14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 3:01

A început testarea în masă a bucureștenilor. Ce află participanții la test

spot_img

Primăria Capitalei a demarat, miercuri, testarea în masă a bucureștenilor, pentru a afla numărul persoanelor care s-au imunizat și gradul de răspândire a coronavirusului în București.

Persoanele au fost selectate aleatoriu pentru a îndeplini criteriile de vârstă şi sex necesare formării unui eşantion edificator pentru studiul care va fi elaborat, la final, de către Institutul de Boli Infecţioase. 

Campania urmărește să testeze cu teste de tip anticorpi 11.000 de locuitori ai Capitalei, persoanele participând în mod voluntar. Oamenii au fost selectaţi prin metoda eşantionării într-un număr proporţional cu mărimea sectorului în care locuiesc. 
 

Miercuri au fost programate priele 500 persoane dintre cele 2.000 care s-au înscris.

“Personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție. Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosință, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienții diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19.”, a declarat primarul Gabriela Firea.