1.7 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 21:02
No menu items!

A început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2012

spot_img

bacalaureat

Bacalaureatul de toamnă a început, luni, cu prima probă scrisă, la limba română. S-au înscris 99.111 candidaţi, repartizaţi în 304 centre. Marţi va avea loc proba la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este organizată miercuri, iar ultima probă scrisă – cea laalegere a profilului şi specializării – va avea loc vineri.

Primele rezultate vor fi afișate în 2 septembrie, când vor fi depuse și contestaţiile, care vor fi soluţionate în 3-4 septembrie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 5 septembrie.

Extragerea variantei de subiecte pentru proba scrisă la limba şi literatura română a avut loc luni dimineaţă, fiind transmisă centrelor de comunicare.

Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei prinşi cu astfel de materiale fiind eliminaţi din examen.

Candidaţii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început în 20 august, în prima săptămână având loc probele orale.