A început procesul de selecție a viitorului șef al DIICOT

Fiecare candidat va avea un dialog cu ministrul justiției

DIICOT Sigla_SZ

Ministerul Justiției a demarat procesul de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Candidații procurori care îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 54 alin.1-2 din Legea nr. 303/2004, vor trebui să depună, în susținerea candidaturii, CV-ul (model european), o scrisoare de intenție (maxim 2 pagini), care să cuprindă o scurtă prezentare a candidatului, detalii relevante despre experiența profesională (experiență în activitatea managerială, în investigarea unor cauze complexe sau în activitatea judiciară), calitățile care îl recomandă pentru ocuparea funcției.

La încetarea mandatului pentru funcţiile de conducere prevăzute la art. 52 şi 53, magistratul poate opta între depunerea candidaturii pentru o altă funcţie de conducere la aceeaşi instanţă sau parchet sau la altă instanţă sau parchet ori pentru exercitarea funcţiei de magistrat la orice instanţă sau parchet

Legea 303/2004
Art. 54

Aceste documente vor fi transmise Ministerului Justiției până la 16 martie 2015, procurorii urmând a fi invitați, începând de a doua zi la un dialog cu ministrul justiției.

Îi încurajez pe procurori să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecție și îi asigur că toți cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiză și sinteză, capacitate de comunicare și anticipare, integritate și imparțialitate în activitatea profesională, au disponibilitatea de a lucra în echipă, vor avea șanse egale în a conduce o structură de parchet cu performanțe apreciate deopotrivă în plan intern și internațional

Robert Cazanciuc
ministrul justiției

Ministrul justiției i-a solicitat procurorului general Tiberiu Nițu să-I informeze pe toți procurorii cu privire la posibilitatea depunerii candidaturilor.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU